Risotto met asperges, courgette, en raapstelen

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 4 groene asperges
  • 1/2 courgette
  • handje raapstelen

Zelf toevoegen
  • 200 gram risotto rijst
  • 1 bouillonblokje
  • 50 gram parmazaanse kaas
  • peper, zout
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook


Risotto met asperges, courgette, en raapstelen van

Verwarm een oven voor op 200 graden. Snijd de onderkant van de asperge eraf, en snijd vervolgens de asperge en de courgette in kleine stukjes. Pak een ovenschaal en doe hier de groentes in en laat het voor zo'n 25 minuten in de oven zitten. Snijd de ui en knoflook fijn. Zet een pan op het vuur en doe hier wat olie in, vervoglens de ui, knoflook en de risottorijst. Roer de inhoud door totdat de korrels glazig worden. Maak een bouillon van 1/2 liter water en 1 bouillonblokje. Voeg steeds een beetje bouillon toe en roer het door. Wacht totdat het vocht is opgenomen en voeg dan weer een beetje water toe. Voeg nu ook de raapstelen toe. Herhaal dit proces totdat de rijst zacht is. Voeg als laatste de helft van de kaas toe. Houd ondertussen de groentes goed in de gaten. Schep de risottorijst op het bord en leg hieroverheen de groentes. Top af met de laatste kaas en eventueel wat extra peper en zout.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2019 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap