Risotto met oesterzwam en courgette

Hoofdgerecht voor 2 personen, 40 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 100 gram oesterzwammen

Zelf toevoegen
  • 2 groenten bouillonblokjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel olie
  • 3 eetlepels boter
  • 50 gram Pecorino kaas
  • 300 gram risottorijst
  • Zout en peper


Risotto met oesterzwam en courgette van

Zet een pan met 1 liter water en de bouillonblokjes op het vuur en breng het aan de kook. Pel en snipper de ui. Verhit in een koekenpan de olijfolie en fruit hierin de ui glazig. Voeg de ongekookte rijst toe en bak het 3 minuten mee. Blus de rijst af met de hete bouillon, zoveel dat de rijst onder water staat. Blijf in de pan roeren. Als het vocht verdampt is, voeg dan weer nieuwe bouillon toe, net zo lang tot de rijst gaar is. Was de courgette en rasp deze in dunne repen. Rasp de Pecorino. Snijd de steeltjes van de oesterzwammen. Verhit de olie en 1 eetlepel boter in een koekenpan en bak hierin de oesterzwammen. Voeg 3 minuten voor het einde van de kooktijd de courgette toe aan de risotto. Neem de risotto van het vuur en laat het kort rusten. Roer de pecorino en de overgebleven boter door de rijst. Breng het geheel op smaak met wat peper. Schep de risotto op de borden en verdeel de oesterzwammen er over. Garneer met een paar grote krullen pecorino. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap