Rode kool in rode wijn gesmoord

Hoofdgerecht voor 2 personen, 20 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 1 rode kool

Zelf toevoegen
  • 1 dl kippenbouillon
  • 2 dl rode wijn
  • 3 takjes rozemarijn
  • ┬Ż eetlepel suiker
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zeezout


Rode kool in rode wijn gesmoord van

Snijd het kontje van de rode kool, verwijder de buitenste bladeren en snijd de kool in kwarten. Zet een braadpan op het vuur en verhit daarin de olijfolie. Leg de kwarten rode kool in de braadpan en maal het zeezout en de suiker over de kool. Draai de kool tot alle kanten een beetje verkleurd zijn. Leg de takjes rozemarijn onder de kool. Schenk de rode wijn en de bouillon er bij en breng het geheel aan de kook. Zodra het kookt, draai dan het vuur lager maar zorg dat het rustig blijft pruttelen. Draai de kool regelmatig om zodat alle kanten gaar worden. Houd dit goed in de gaten want het kan ineens snel gaan, hou het op ongeveer 10-12 minuten. Als de kool gaar is moet het sap zijn ingedikt tot siroopdikte. Als dit niet zo is, haar dan de kool uit de pan en kook het sap alsnog in tot siroopdikte. Verwijder dan de takjes rozemarijn. Leg de kwarten kool op een schaal en schep het ingekookte vocht erover heen. Serveer het direct. Eet smakelijk


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap