Rode-koolsalade met appel

Voorgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 400 g rode kool, fijngeschaafd
  • 3 appels

Zelf toevoegen
  • 3 el azijn (appelazijn is hier heel lekker bij)
  • 2 el suiker
  • 1 laurierblaadje
  • 1 dl olijfolie of notenolie
  • 3 appels
  • zout en peper
  • fijngesnipperde peterselie of bieslook


Rode-koolsalade met appel van

Doe de geschaafde rode kool in een grote kom of schaal. Verwarm in een steelpannetje de azijn, de suiker en het laurierblaadje. Roer tot de suiker is opgelost. Giet de warme azijn dan over de geschaafde rode kool en meng goed. Laat minstens 6 uur goed afgedekt staan (liefst een nacht). De volgende dag is de kool zacht geworden en licht gemarineerd. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd ze in plakjes of blokjes. Meng de appel, de olie en de kruiden (en eventueel de geroosterde walnoten) door de salade en serveer.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2019 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap