Rode peper chutney (culinair)

Bijgerecht voor 2 personen, 40 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 2 rode pepers

Zelf toevoegen
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 cm gemberwortel
  • 225 gram tomaten
  • 1 theelepel bouillonpoeder
  • 1/5 dl cider azijn
  • 150 gram bruine basterdsuiker


Rode peper chutney (culinair) van

Pel de knoflook, ontdoe de rode pepers van het steeltje en de pitjes, schil de gemberwortel, pel de tomaten en snijd deze in blokjes. Doe alle ingrediƫnten met het bouillonpoeder in een blender en meng het tot een gladde massa. Zet een steelpannetje op het vuur en doe daar de geblenderde puree in. Roer de zijn en de suiker hier door heen. Breng het geheel aan de kook en laat het zachtjes sudderen gedurende 30 minuten. Roer af en toe even door de pan om aanbranden te voorkomen. De 30 minuten is een richtlijn; het kan zijn dat de chutney al eerder op de juiste dikte is. Zet dan eerder het vuur uit. Neem de pan van het vuur en schenk de warme massa in schone (weck)potten. Bewaar de potten op een donkere plaats. Het is dan ongeveer 2 maanden houdbaar. Combineer de rode peper chutney met kip, vis of vlees. De chutney kan zowel warm als koud gegeten worden. Smakelijk eten!


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap