Rode poon met gestoofde prei (culinair)

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 2 rode poon

Zelf toevoegen
  • 2 grote prei
  • 4 pomodori tomaten
  • 1 ┬Ż dl room
  • 1 zakje croutons (of zelf maken)
  • Boter
  • Zout en peper
  • Vers gemalen nootmuskaat


Rode poon met gestoofde prei (culinair) van

Bestrijk de poon aan beide zijden met zout en peper. Bak de poon in olijfolie tot hij gaar is, 5 minuten aan beide zijden. Snijd de prei in reepjes (zowel het witte als het groene gedeelte) en was deze goed. Fruit de prei in ongeveer 7 minuten in de boter op een zacht vuur. Laat de prei niet verkleuren, dan wordt het bitter. Voeg de room toe en stoof de prei gedurende 5 minuten. Het meeste vocht zal verdampt zijn. Breng het op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in bokjes. Voeg de tomatenblokjes toe aan de prei en laat het 2 minuten mee stoven. Leg in het midden van een bord een hoeveelheid groentenmengsel met daarop de rode poon. Serveer de rode poon met knapperige croutons en een koud glas Chablis. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap