Roergebakken bloemkool

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 1 bloemkool
  • 4 trostomaten

Zelf toevoegen
  • 1-2 cm gember wortel
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 lente uitjes
  • Olie
  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 theelepels suiker
  • 1 theelepel azijn


Roergebakken bloemkool van

Maak de bloemkool schoon en verdeel deze in roosjes. Zet een pan met water en wat zout op het vuur en kook hierin de bloemkoolroosjes tot ze beetgaar zijn. Schil de gemberwortel en rasp deze. Pel en pers de knoflook. Snijd de rode peper in de lengte door en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees vervolgens in dunne halve ringen. Snijd de lente uitjes in ringetjes. Zet een koekenpan of wok op het vuur en verhit hierin wat olie. Voeg de gember, de knoflook, rode peper en lente-ui toe en roerbak het 2-3 minuten tot de groenten zacht worden, maar laat ze niet bruin worden. Voeg de bloemkoolroosjes toe en laat deze nog een 5 minuten meebakken. Snijd de tomaten in parten en voeg ze met de sojasaus, de suiker en het azijn toe en roerbak het kort op een hoge vuur. Meng alles goed door elkaar. Serveer het gerecht met bijvoorbeeld bami of mie. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap