Roergebakken gele bietjes met room

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 2 gele bietjes
  • 250 gram aardappelen
  • 2 eetlepels olijfolie

Zelf toevoegen
  • 1 rode ui
  • 1 klein teentje knoflook
  • 40 gram gerookt spek
  • ½ liter kippenbouillon
  • ½ bekertje kippenbouillon
  • Verse bieslook
  • Zout en peper


Roergebakken gele bietjes met room van

Zet een pan met water en wat zout op het vuur en kook hierin de bietjes gaar. Schil de bieten en snijd er partjes van. Boen de aardappelen schoon en snijd ge ongeschild in partjes. Pel de ui en snijd er ringen van . Zet een wok op het vuur en verhit hierin wat olijfolie. Bak de spekjes knapperig en laat het daarna op keukenpapier uitlekken. Bak de uienringen in de wok en leg ook deze bij de spekjes om uit te laten lekken. Roerbak vervolgens de biets en de aardappelen op een hoog vuur gedurende 5 minuten. Draai het vuur lager en voeg de geperste knoflook toe. Voeg de bouillon toe. Laat de bietjes en de aardappelen nog eens 12 minuten meebakken om te garen. Schep de bietjes en aardappelen in een schaal en verdeel de uienringen en het spek er over. Roer de crème fraîche los en meng de gehakte bieslook er door. Breng het verder op smaak met wat zout en peper. Serveer de saus los naast het gerecht. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap