Romige aardappel-peergratin

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 2 peren
  • 500 gram aardappelen
  • 50 gram brandnetelkaas

Zelf toevoegen
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 ml melk
  • 125 ml slagroom
  • 15 gram boter
  • Nootmuskaat


Romige aardappel-peergratin van

Verwarm de oven voor op 180°C. Zet een kookpan op het vuur en verwarm hierin de melk, de slagroom, wat verse nootmuskaat, zout, peper en een geplet teentje knoflook. Breng het geheel tegen de kook aan en laat het 5 minuten zachtjes trekken. Verwijder de knoflookteentjes. Schil de peren en de aardappelen. Snijd de peren in de lengte door en verwijder het klokhuis. Schaaf met een mandoline of kaasschaaf de peren en de aardappelen in dunne plakjes. Leg in een ingevette ovenschaal een laagje aardappel met daarop een laagje peer en wissel dit af tot de ingrediënten op zijn. Schenk het roommengsel in de oven schaal en zorg dat het evenredig verdeeld is. Schaaf vlokken van de kaas en verdeel dit met vlokken boter over de bovenkant van het gerecht. Zet de ovenschaal in de oven en bak het gerecht in 60 minuten gaar. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap