Bijgerecht voor 2 personen, 25 min
Snijd de ui in kleine blokjes. Snijd ook de asperges in stukken. Kook de aspergekoppen even kort en bewaar het kookvocht. Zet een pan op het vuur met een beetje boter en fruit hierin de ui en de rest van de asperges. Strooi 2 el bloem erover en roer door elkaar. Voeg een deel van het kookvocht van de aspergekoppen toe, in totaal ongeveer 700 ml. Kook dit totdat de asperges gaar zijn. Pureer de soep en voeg peper, zout en nootmuskaat toe naar smaak. Meng 100 ml melk met de eidooier en roer dit door de soep. Verwarm de soep nog even op het vuur en serveer met de aspergekopjes.
Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!
© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap