Romige bietensoep (culinair)

Hoofdgerecht voor 2 personen, 40 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 3 rauwe rode bieten
  • 1 witte ui

Zelf toevoegen
  • 1 liter groente bouillon
  • 1 laurierblad
  • 1 mespunt kardemom
  • 1 theelepel koriander poeder
  • 1 duimdikte gember
  • ½ biologische citroen (rasp van de schil)
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 eetlepel boter


Romige bietensoep (culinair) van

Schil de rode bieten en snijd ze in blokjes. Schil en snipper de ui. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de gesnipperde ui en de blokjes biet. Schenk de groente bouillon er bij en voeg het laurierblad, de kardemom en de koriander toe. Breng het geheel aan de kook en laat het daarna op een laag vuur 30 minuten doorkoken. Als de bieten zacht zijn verwijder dan het laurierblad en pureer de soep. Breng de soep opnieuw aan de kook en breng de soep op smaak door de rasp van een halve citroen, fijngesneden gember en zout en peper toe te voegen. Serveer de rode bietensoep met wat crème fraiche en een plak afgebakken brood uit de Streekkrat. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap