Romige knolselderijsoep met paddenstoelen

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 1 knolselderij
  • 1 bakje gemengde paddenstoelen
  • 50 ml melk

Zelf toevoegen
  • 800 ml paddenstoelenbouillon
  • 125 gram magere spekreepjes
  • 75 ml slagroom


Romige knolselderijsoep met paddenstoelen van

Schil de knolselderij en snijd de knol in blokjes. Breng de paddenstoelenbouillon aan de kook met daarin de blokjes knolselderij. Kook de bouillon op een laag vuurtje ongeveer 15 minuten. Zet een koekenpan op het vuur en bak hierin de spekreepjes. Haal de spekreepjes uit de pan en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier. Bak in het achtergebleven spekvet de gesneden paddenstoelen. Neem de bouillon van het vuur en pureer de knolselderij tot een gladde soep. Voeg de melk en de slagroom toe en 2/3 van de paddenstoelen. Meng alles goed door elkaar. Schep de soep in de kommen en garneer met de spekreepjes en de overgebleven paddenstoelen. Je kunt de soep serveren met een dikke plak brood uit de krat of met een kaasstengel. Eet smakelijk.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap