Romige preisoep met croutons

Hoofdgerecht voor 2 personen, 40 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 2 prei (waarvan 1 uit de krat)
  • 200 gram aardappel
  • 2 plakken brood

Zelf toevoegen
  • ½ blokje bouillon (groente)
  • 2 takjes platte peterselie
  • ½ eetlepel boter
  • 30 ml slagroom


Romige preisoep met croutons van

Maak de prei schoon, was het en snijd de prei, zowel het witte als het groene deel in dunne ringen. Schil de aardappels, was deze en snijd deze in blokjes. Doe de aardappel en de prei in een grote pan en schenk er 1½ liter water bij. Voeg vervolgens het halve bouillonblokje toe. Kook het geheel ongeveer een half uur, tot dat de aardappelen uit elkaar vallen. Was de peterselie en schud het droog en hak het vervolgens fijn. Rooster het brood in de broodrooster. Verhit ondertussen de boter in een koekenpan en voeg de gehakte peterselie toe. Snijd het geroosterde brood in blokjes en bak de blokjes brood in de gesmolten boter Schenk de slagroom bij de soep en kook dit 2 minuten mee. Pureer de soep met een staafmixer tot de gewenste dikte. Breng het eventueel verder op smaak met zout en peper. Serveer de soep met een handje croûtons en de peterselie. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap