Romige risotto met venkel

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 1 Knolvenkel
  • ½ courgette
  • 50 gram graskaas

Zelf toevoegen
  • 1 teen knoflook
  • Olie
  • 150 gram risottorijst
  • Halve liter Groentebouillontabblet
  • 50 ml kookroom light


Romige risotto met venkel van

Snijd de knoflook fijn. Snijd de venkelknollen en courgette in dunne plakken. En rasp vervolgens de kaas. Verhit wat olie in een pan. Fruit hierin de helft van de knoflook ½ minuten Voeg de risottorijst toe en bak ongeveer 3 minuten mee totdat de korrels glazig zijn. Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg een scheut groentebouillon toe en roer tot die is opgenomen. Voeg weer een scheut bouillon toe en ga zo door tot de rijst zacht is. Dit proces duurt ongeveer 20 minuten Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de venkel en de courgette met de rest van de knoflook. Voeg de venkel, kaas en kookroom light door het geheel heen. Breng eventueel de risotto op smaak met wat peper en zout.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap