Romige rucolasoep met pasta (basis)

Voorgerecht voor 2 personen, 20 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 1 bosje rucola sla
  • Een handje verse penne pasta
  • optie: geraspte Parmezaanse kaas

Zelf toevoegen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • 1 bakje ricotta
  • 1 liter groentebouillon
  • Zout en peper naar smaak


Romige rucolasoep met pasta (basis) van

Pel en snipper de ui en pers de knoflook en fruit deze in de olijfolie tot het goudbruin is. Voeg de ricotta de toe en laat het geheel 3 minuten warm worden. Voeg dan de rucola sla toe en laat deze slinken. Giet de groentebouillon er bij en laat het geheel kort doorkoken. Pureer de ingrediƫnten met een staafmixer of in een keukenmachine. Kook in de tussentijd de pasta in een paar minuten beetgaar. Giet de pasta af en snijd de penne in kleine stukjes. Dien de soep op met de pasta in het midden en daarop een paar druppels olijfolie en optioneel wat geraspte Parmezaanse kaas. Serveer de soep met een plak versgebakken brood uit de streekkrat.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap