Romige spitskoolsoep met of zonder chrunchy spekjes

Lunchgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 500 gram spitskool

Zelf toevoegen
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 liter kippenbouillon
  • 125 ml slagroom
  • 1 eetlepel Franse mosterd
  • 100 gram spekreepjes
  • Versgemalen peper


Romige spitskoolsoep met of zonder chrunchy spekjes van

Zet een soeppan op het vuur en verhit hierin de olijfolie. Pel en snipper de uien en fruit deze in de olijfolie. Pers het teentje knoflook en voeg het toe bij de ui. Halveer de spitskool en verwijder de harde kern. Snijd de bladeren in repen. Voeg de spitskoolreepjes toe aan de ui en knoflook en bak het ongeveer 2 minuten mee. Voeg dan de kippenbouillon, slagroom en mosterd toe en kook de soep gedurende 20 minuten. Zet een koekenpan op het vuur en bak hierin de spekreepjes goudbruin en krokant. Pureer de soep met een staafmixer en breng het geheel op smaak met wat vers gemalen peper. Schenk de soep in een grote soepkom en verdeel de spekje over de kommen. Serveer de soep met het brood uit de Streekmolen krat. Eet smakelijk.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap