Savooiekool met ansjovis, rode pepertjes en karwijzaad

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 1 savooiekool

Zelf toevoegen
  • 4 teentjes knoflook
  • 5 gedroogde rode pepertjes
  • 8 anjovisjes
  • 1 eetlepel karwijzaad


Savooiekool met ansjovis, rode pepertjes en karwijzaad van

Verwijder, indien nodig, de buitenste bladeren van de savooiekool. Snijd alle bladeren los van de stronk en verwijder de dikke nerf. Snijd de bladeren in repen. Verhit in een wok wat olijfolie en fruit hierin de geperste teentjes knoflook. Snijd de rode pepertjes in ringetjes en voeg deze toe bij de knoflook. Draai het vuur laag voeg de ansjovis toe en laat het zachtjes smelten. Voeg de repen savooiekool toe met een scheut water. Laat het geheel 15 minuten zachtjes pruttelen. Rooster in een droge koekenpan het karwijzaad. Neem het uit de pan en kneus het met een vijzel. Schep de savooiekool op de borden en strooi het karwijzaad er over heen. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap