Savooiekool met oesterzwammen

Hoofdgerecht voor 2 personen, 35 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 300 gram savooiekool
  • 100 gram oesterzwammen

Zelf toevoegen
  • 200 ml groentebouillon
  • ½ ui, fijngesneden
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels boter
  • ½ eetlepel bloem
  • 100 gram crème fraîche
  • Zout en peper
  • nootmuskaat
  • 50 gram plakken smeltkaas


Savooiekool met oesterzwammen van

Verwarm de oven voor op 250°C. Snijd de savooie kool in repen en was deze grondig en giet het water af. Zet een kookpan op het vuur, voeg de savooie kool en de bouillon toe. Breng de bouillon aan de kook en laat het op een laag vuur 15 minuten zachtjes doorkoken. Snijd de oesterzwammen in stukjes, pel en snipper de ui. Zet een koekenpan op het vuur en bak hierin de ui en de oesterzwammen. Giet de kool af en bewaar de bouillon. Smelt in een steelpannetje de boter, voeg het bloem toe en meng het met een garde goed door elkaar. Blijf roeren en schenk beetje voor beetje de bouillon toe. Voeg als laatste de crème fraîche toe en roer alles goed door elkaar. Zorg er voor dat het geheel niet meer gaat koken om schiften van de crème fraîche te voorkomen. Voeg de nootmuskaat, zout en peper toe. Schep de kool in een ovenschaal, leg de oesterzwammen er op en verdeel de saus er overheen. Leg de plakken smeltkaas op het gerecht en zet de schaal in de oven. Bak het gerecht in 10 minuten af. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap