Savooiekooltaart

Hoofdgerecht voor 2 personen, 50 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 2 eieren
  • 350 gram savooiekool
  • 150 gram prei

Zelf toevoegen
  • 6 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ rode peper
  • 1 bakje hüttenkäse
  • 1 ½ eetlepel sesamzaadjes


Savooiekooltaart van

Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een taartvorm met een diameter van 25 cm met de ontdooide plakjes deeg. Snijd de prei in ringen, was deze grondig en laat het goed uitlekken in een vergiet of op een schone, droge theedoek. Snijd de peper in de lengte door, verwijder de zaadlijsten en de zaadjes en snijd het vruchtvlees in dunne halve ringen. Snijd dunne repen van de savooiekool. Zet een hapjespan op het vuur en verhit hierin de olijfolie. Fruit de prei aan. Voeg de kool, de rode peper, zout en wat water toe en leg het deksel op de pan. Stoof de groenten 10 minuten. Laat de groenten vervolgens uitlekken en iets afkoelen. Roer in een ruime kom de hüttenkäse met de eieren door elkaar. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de kool erdoor en verdeel het mengsel over de taartbodem. Strooi de sesamzaadjes er over en plaats de taart in het midden van de oven. Bak de taart in 40 minuten goudbruin en gaar. Draai de oven na 10 minuten terug naar 180°C. Laat de taart iets afkoelen, snijd deze in grote punten voordat je het serveert. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap