Schar met regenboogbospeen en gebakken aardappelen

H voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 2 scharren
  • 1 bos regenboog peentjes
  • 4 grote aardappelen

Zelf toevoegen
  • 120 gram boter
  • olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • 10 gram anijszaad
  • Snufje zout


Schar met regenboogbospeen en gebakken aardappelen van

Was de aardappelen grondig en kook ze met schil gaar, maar nog wel stevig. Giet het kookwater af en snijd de aardappelen met schil in dikke plakken of stukjes. Zet een koekenpan op het vuur en smelt hierin wat boter. Bak de aardappel goudbruin in de boter. Snijd het loof van de regenboogpeen, schrap de regenboogpeen onder stromend water schoon. De regenboogpeentjes kunnen in het geheel gehouden worden, maar je kunt ze ook in reepjes of dikke plakjes snijden. Doe de regenboogpeen in een ruime pan en voeg de boter, honing, het venkelzaad en een snufje zout toe. Vul de pan met water tot de regenboogpeentjes onder staan. Breng het geheel op een matig vuur aan de kook, zonder deksel tot het water verdampt is. Draai dan het vuur laag en laat de regenboogpeentjes nog ongeveer 10 minuten smoren in de boter. Schep ze af en toe om. Strooi wat zout over de schar en haal de vis vervolgens door de bloem en klop het te veel aan bloem er af. Verhit in een koekenpan wat olie en bak hierin de schar, eerst op de lichte kant en daarna op de donkere kant. Als de vis mooi gekleurd is, dan is de vis gaar. Dit zal maar enkele minuten duren. Serveer de schar met de regenboogbospeentjes en de gebakken aardappeltjes. Smakelijk eten!


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap