Schar

Hoofdgerecht voor 2 personen, 20 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 2 stuks schar

Zelf toevoegen
  • Roomboter
  • Olie
  • Zout en verse peper
  • 1 teentje knoflook
  • ┬Ż rode peper
  • 4 takjes peterselie
  • Rasp van een limoenschil


Schar van

Om de schubben van de vis te verwijderen, schraap je met een bot mes van de staart naar de kop over het vel. Snijd vervolgens met een halve maan snede de kop van de schar. Knip met een keukenschaar de zijvinnen en de staart van de vis. Was de vis onder stromend water schoon. Dep de vis droog en bestrooi met wat zout. Meng wat roomboter met een geperst teentje knoflook, een fijngesneden rode peper, de fijngehakte peterselie en de rasp van een halve limoen. Vul de buikholte van de vis met het boterkruidenmengsel. Zet een koekenpan op het vuur en verhit hierin de boter met een scheutje olie. Leg de schar met de witte kant naar beneden in de pan en bak de vis op een hoog vuur gedurende 2 minuten. Zet dan het vuur laag en draai de vis om als deze loslaat van de bodem. Zet het vuur hoog en bak de andere kant van de vis nog eens 2 minuten. Afhankelijk van de dikte van de schar, laat je ze doorgaren op een laag vuur. Serveer de schar met gebakken rode krieltjes uit de Streekmolenkrat van deze week. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap