Scholfilet met beurre-blanc en romanesco

Hoofdgerecht voor 2 personen, 20 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 1 romanesco
  • 2 scholfilets

Zelf toevoegen
  • 1 sjalotje
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 eetlepel bloem
  • 125 gram boter + om te bakken
  • Zout en peper


Scholfilet met beurre-blanc en romanesco van

Snijd de romanesco-roosjes van de stronk en kook de roosjes in water (met wat zout) in tot ze beetgaar zijn. Snipper het sjalotje en doe deze met de witte wijnazijn, zout en peper in een steelpannetje. Breng het aan de kook en laat het 2-3 minuten doorkoken en het is ingedikt tot ongeveer 2 theelepels. Voeg 25 gram (van de 125 gram) boter toe en klop dit er met een garde door. Neem het pannetje van het vuur en klop beetje bij beetje de rest van de 125 gram boter doorheen. Wrijf de scholfilets in met bloem. Verhit in een koekenpan de overige boter en bak hierin de scholfilets 3 minuten per kant. Serveer de Romanesco met scholfilet met beurre-blanc met de krieltjes uit de Streekmolenkrat van deze week. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap