Scholfilet met bietjes en peterseliekruim

Hoofdgerecht voor 2 personen, 35 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 500 gram aardappelen
  • 200 gram scholfilet
  • 250 gram bietjes

Zelf toevoegen
  • 2 sneetjes witbrood
  • 1 bakje platte peterselie
  • 1 eetlepel mierikswortel
  • 2 eetlepels olijfolie


Scholfilet met bietjes en peterseliekruim van

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en was ze goed. Doe de aardappelen in een pan met water en wat zout en kook ze tot ze gaar zijn. Schil de bietjes, snijd ze in stukken en kook de bietjes tot ze gaar zijn. Neem een ovenschaal en smeer deze met wat olijfolie in. Leg de scholfilet in de ovenschaal en bestrooi de vis met zout en peper. Snijd de korstjes van het brood en snijd het brood in stukken. Doe het brood met de peterselie in de keukenmachine en maal het fijn. Meng er een eetlepel olijfolie doorheen. Schep het kruim op een bord. Giet het water van de bietjes af en doe 1 biet in de keukenmachine. Voeg de mierikswortel toe en meng het goed door elkaar. Verdeel de puree over de scholfilet. Snijd de rest van de bieten in kleinere stukjes en leg dit om de vis in de ovenschaal. Verdeel het peterseliebroodkruim over de vis en zet de ovenschaal in de oven. Bak het geheel in 12 minuten af. Verdeel de vis over de borden en leg de aardappelen er naast. Eet smakelijk!


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap