Scholfilet met een mosterd-kruidenlaagje en tomatenblokjes (culinair)

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 300 gram scholfilet

Zelf toevoegen
  • 2 eetlepels pittige mosterd
  • 2 rijpe tomaten
  • ½ bosje peterselie
  • ½ bosje dille
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram oud wit brood
  • Peper en zout


Scholfilet met een mosterd-kruidenlaagje en tomatenblokjes (culinair) van

Verwarm de oven voor op 170°C. Was de peterselie en hak het grof. Snijd het brood in stukjes meng dit in een keukenmachine met de knoflook, de peterselie, dille en een scheutje olijfolie. Maak de scholfilets droog en smeer beide kanten in met mosterd. Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Leg de tomaatblokjes op de vis en strooi hierover wat peper en zout en vervolgens een laagje van het kruidenmengsel. Vet een ovenschaal in met boter en leg hierin de vis met kruiden en tomaat. Schenk er desgewenst een klein scheutje droge witte wijn overheen. Bak de vis gedurende 7-10 minuten in de oven tot het bovenste laagje knapperig is en de vis gaar is. Serveer de vis met een gebakken aardappeltje en een lekker glas volle witte wijn. Smakelijk eten!


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap