Scholfilet met gebakken aardappeltjes en wilde spinazie

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 500 gram scholfilet
  • 800 gram wilde spinazie
  • 80 gram aardappelen

Zelf toevoegen
  • 2 uien
  • 1 doosje champignons
  • 2 eetlepels bloem
  • Boter of olie om in te bakken


Scholfilet met gebakken aardappeltjes en wilde spinazie van

Was de aardappelen grondig en kook ze in de schil gedurende 15 minuten. Zorg dat ze niet te gaar worden. Laat ze vervolgens afkoelen en snijd ze daarna in plakjes of stukjes. Maak de champignons schoon met een borsteltje of een stukje keukenpapier en snij ze in plakjes. Schil de uien en snij ze in ringen. Bak de aardappels in een koekenpan tot ze goudbruin en krokant zijn. Bak ook de uienringen en de champignons, voeg daar de gewassen spinazie in delen aan toe. Haal in de tussentijd de scholfilets door de bloem en bak ze in een koekenpan. Schep een hoeveelheid van de aardappeltjes en groenten op een bord, leg hierop de gebakken scholfilets. Serveer het gerecht met een koud glas witte wijn. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap