Scholfilet op een bedje van kiemgroenten en witte wijnsaus (basis)

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 300 gram scholfilet
  • 1 bakje gemengde kiemgroenten
  • 200 gram peentjes

Zelf toevoegen
  • 1 bosje lente ui
  • 2 dl (kook)room
  • 1 dl droge witte wijn
  • 100 gram boter
  • Sap van 1 biologische citroen
  • 2 eetlepels groene pesto
  • 1 eetlepel bloem
  • Peper en zout


Scholfilet op een bedje van kiemgroenten en witte wijnsaus (basis) van

Maak de peentjes schoon, snijd ze in kleine blokjes en kook ze kort totdat ze beetgaar zijn. Snijd de lente ui in ringetjes en voeg deze toe aan de peentjes. Meng de groene pesto hier door heen en houd het geheel warm. Doe de (kook)room in een steelpannetje met daarbij peper en zout en droge witte wijn. Kook dit tot ongeveer de helft in. Blijf continu roeren om klontjes te voorkomen. Voeg dan de boter in blokjes toe en laat deze smelten. Wrijf de scholfilets door, haal deze door de bloem en bak ze in de olie. Drie minuten per kant. Leg op een plat bord een bergje peentjes / lente ui met daarop een handje gemengde kiemgroenten. Leg hier bovenop de scholfilet. Maak het geheel af met de witte wijn saus. Dit gerecht is goed te combineren met bijvoorbeeld wilde rijst of een in de schil gekookte aardappel.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap