Schorseneer-sinaasappelgelei

Nagerecht voor 2 personen, 20 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 250 gram schorseneren

Zelf toevoegen
  • 1 sinaasappel
  • 1 citroen
  • 3 ½ dl vers geperste sinaasappelsap
  • 3 eetlepels vloeibare honing
  • 1 theelepel geraspte gember
  • Een snufje kardemom
  • Een snufje nootmuskaat
  • ½ blaadje witte gelatine
  • 2 eetlepels water


Schorseneer-sinaasappelgelei van

Halveer de sinaasappel. Snijd een helft nogmaals door en leg daarvan 1 deel apart. Schil de rest van de sinaasappel en verwijder ook de witte vliesjes. Haal de partjes uit het schilletje en verwijder de pitjes. Verdeel de partjes over een 6-8 soufflévormpjes. Vul een schaal met koud water. Halveer de citroen en knijp het sap uit de citroen in het water. Neem een ander kommetje met koud water en leg hierin de gelatine om te weken. Schil de schorseneren en leg de geschilde schorseneer direct na het schillen in het citroenwater. Hiermee voorkom je dat ze bruin kleuren. Bruin kleuren is niet erg, maar het ziet er in het gerecht minder smakelijk uit. Schenk het sinaasappelsap in een pan, rasp de schorseneren en voeg het rasp toe aan het sinaasappelsap. Roer alles goed door elkaar. Voeg dan de honing, specerijen en het blaadje gelatine toe. Roer alles goed door elkaar en laat het geheel 3 tot 4 minuten zachtjes doorkoken. Vul de soufflévormpjes met het mengsel en laat het 3 uur in de koelkast opstijven. Haal de vormpjes uit de koelkast, snijd de taartjes los van de vormpjes en zet de taartjes omgekeerd op een bord. Garneer de toetjes met dungesneden plakjes sinaasappel. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap