Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min
Vul een pan met koud water. Halveer de citroen en knijp uit beide helften het sap in de kom met water. Laat de spoelbak van de keuken vollopen met water. Schil de schorseneren met een dunschiller in het water van de spoelbak. Op deze manier beperk je dat het sap van de schorseneren er een moeilijk schilklusje van maakt. Als je een schorseneer geschild heb, leg deze dan in het water met citroensap, zo voorkom je dat de mooie witte schorseneren verkleuren. Als je klaar bent met schillen, giet het citroenwater dan uit de pan en vul de pan met vers water en wat zout. Kook de schorseneren in ongeveer 6 minuten beetgaar en spoel ze na het afgieten met koud water af. Zet de kookpan terug op het vuur en smelt de boter in de pan. Hak in de tussentijd de bieslook en peterselie fijn en meng dit net voor het serveren door de schorseneren. Smakelijk eten.
Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!
© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap