Schorseneren met paddenstoelen

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 120 gram champignons
  • 400 gram schorseneren

Zelf toevoegen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 15 gram gedroogd judasoor (paddenstoelen)
  • 50 ml droge witte wijn
  • 1 dl water
  • 1 eetlepel Provencaalse kruiden
  • 1 theelepel balsamicoazijn
  • Peper en zeezout


Schorseneren met paddenstoelen van

Laat de paddenstoelen 15 minuten weken in koud water, dep ze vervolgens droog en snijd ze in reepjes. Zet een grote pan met water en wat zout op het vuur en kook hierin de ongeschilde schorseneren gedurende 15 minuten. Laat ze afkoelen, schil ze en snijd ze in stukjes van 3 cm. Borstel de champignons schoon, laat de kleiner champignons heel of snijd ze kleiner als ze te groot zijn. Zet een koekenpan op het vuur en verhit hierin de olijfolie. Bak de champignons en de judasoor. Blus de paddenstoelen af met wijn en water. Doe de schorseneren en de kruiden er bij en breng het geheel aan de kook. Laat het gerecht op een matig vuur ongeveer 5 minuten stoven. Voeg naar smaak vers gemalen peper en zeezout toe. Serveer dit gerecht met bijvoorbeeld risotto of polenta. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap