Shakshuka

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 4 grote aardappelen
  • 4 tomaten

Zelf toevoegen
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepels tomatenpuree
  • ½ groene paprika
  • 2 eieren
  • ½ bol knoflook
  • 175 ml bouillon
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • ½ theelepel gemalen kardemom
  • ¼ theelepel karwijzaad


Shakshuka van

Zet een braadpan op het vuur en verhit hierin de olijfolie. Schil en was de aardappelen en snijd ze in blokjes. Voeg de aardappel toe aan de olijfolie en bak ze goudbruin. Hal ze uit de pan en leg ze apart. Snijd de trostomaten in stukjes en voeg deze met de tomatenpuree toe aan de braadpan. Snijd de paprika en de knoflook en voeg ook dit toe. Bak het geheel totdat de paprika zacht is. Doe de aardappelen er dan weer bij en meng alles nog eens door elkaar. Voeg 100 ml van de bouillon toe en meng het met de specerijen voorzichtig door elkaar. Breng het geheel naar wens verder op smaak met wat zout. Voeg eventueel nog wat bouillon toe als het vocht te snel inkookt. Laat alles 20 minuten zachtjes sudderen. Breek als laatste de eieren boven het gerecht en laat deze stollen. Schep het gerecht met het ei er op, op een bord en serveer het gerecht met wat saus als garnering. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap