Sjalottensoep (basis)

Voor/lunchgerecht voor 2 personen, 50 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 200 gram sjalotten
  • 4 plakken brood

Zelf toevoegen
  • 400 gram zoete uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 liter kippenbouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 takje rozemarijn
  • 3 takjes tijm
  • 120 gram gruyère kaas
  • 50 gram roomboter


Sjalottensoep (basis) van

Schil de sjalotten en de zoete uien, halveer ze en snijd de helften in dunnen plakken. Smelt de boter in een pan en bak hierin de sjalotten, de uien en het geperste teentje knoflook tot het glazig ziet. Voeg dan de laurier, rozemarijn en tijm toe. Zet het vuur laag en laat het geheel 30 minuten zachtjes pruttelen. Schenk de kippenbouillon er bij en laat het nog 20 minuten pruttelen. Verwijder de laurier, rozemarijn en de tijm en voeg zout en peper naar smaak toe. Zet de oven op de grillstand, verdeel de geraspte gruyère kaas over de plakken brood, grill de plakken 5 minuten tot de kaas kleur krijgt. Schenk de sjalottensoep in een soepkom en leg hierop een plak brood met gruyère kaas op en serveer het direct. Eet smakelijk!


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap