Smeuïg aardbei-rabarber toetje

Nagerecht voor 4 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 6 stengels rabarber
  • 250 gram aardbeien

Zelf toevoegen
  • 100 ml slagroom
  • Zakje vanille suiker


Smeuïg aardbei-rabarber toetje van

Was de rabarber en de aardbeien. Verwijder de kopjes van de aardbeien. Snijd van de rabarber (zonder te schillen) alleen de harde onder eindjes af, verder gebruik je alles. Snijd de stengels in kleine reepjes van ongeveer 2 cm. Zet een pan op het vuur met een heel klein scheutje water (kwart kopje) en doe hierin de rabarber en de helft van de aardbeien. Kook dit tot de rabarber zacht is, daarbij is het kookproces afhankelijk van de dikte van de stengels. Voeg het zakje vanillesuiker toe tijdens het koken. Neem de pan van het vuur en maak het geheel glad met de staafmixer. Doe vervolgens de niet gekookte aardbeien erdoor, ook even grof met de mixer. Klop de slagroom op en schep luchtig door de moes heen. Slagroom kun je toevoegen naar smaak.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap