Snijbonen stamppot met wild chipolata

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 500 gram Frieslander aardappelen
  • 250 gram snijbonen
  • 2 wild chipolata’s

Zelf toevoegen
  • 2 uien
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel boter
  • 1 bakje tuinkers
  • Zout en peper


Snijbonen stamppot met wild chipolata van

Schil en was de aardappelen en snijd ze vervolgens in stukken. Zet een pan met water en wat zout op het vuur en kook hierin de aardappelen in 20 munten gaar. Giet ze af en houd een kommetje kookvocht over. Snijd de snijbonen in schuine stukjes en kook ze in water met wat zout in 4 minuten beetgaar. Giet het water af en spoel ze na met koud water. Pel en snipper de uien. Verwarm de helft van de olie in een koekenpan en fruit hierin de gesnipperde uien tot ze glazig zien. Verhit de rest van de olie en bak hierin de chipolata worstjes. Stamp de aardappelen met (een deel van) het achtergebleven kookvocht tot een puree. Breng de puree verder op smaak met vers gemalen peper en wat zout. Schep de snijbonen en de gefruite uien erdoor. Serveer het gerecht met de gebakken wild chipolata’s en garneer het met wat geknipte tuinkers. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap