Soep van bloemkool

Lunchgerecht voor 2 personen, 25 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 1 bloemkool
  • 1 brood

Zelf toevoegen
  • 2 uien
  • 2 eetlepels boter
  • 250 ml slagroom
  • ┬Ż groente bouillonblokje
  • Zout en peper
  • Nootmuskaat
  • 1 eetlepel citroensap


Soep van bloemkool van

Snijd het groene deel van de bloemkool. Snijd een aantal roosjes van de bloemkool, snijd deze in dunne plakjes, dek ze af en zet ze apart. Snijd de rest van de roosjes van de bloemkool. Pel en snipper de uien. Verhit in een kookpan de boter en fruit hierin de ui. Voeg de bloemkool toe en bak deze 5 minuten mee. Voeg 750 ml water en de ongeklopte slagroom toe en breng het geheel aan de kook. Verkruimel het bouillonblokje in de pan en meng het er goed doorheen. Laat de soep 15 minuten zachtjes doorpruttelen. Vergeet niet af en toe te roeren. Zet een koekenpan op het vuur met wat olijfolie. Bak hierin de plakjes bloemkool. Breng het op smaak met zout en peper. Pureer de soep met een staafmixer. Meng er wat verse nootmuskaat en citroensap doorheen. Schenk de soep in de kommen en garneer het met de plakjes bloemkool en serveer het met een lekker vers stuk brood. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap