Soep van kerrie aardappelen en knolselderij

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 400 gram aardappelen
  • 400 gram knolselderij
  • 1 brood

Zelf toevoegen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1,2 liter groentenbouillon
  • 250 ml zure room


Soep van kerrie aardappelen en knolselderij van

Pel de ui en snijd deze in ringen. Snijd de stengel bleekselderij in stukjes. Verhit in een pan met dikke bodem de olijfolie en fruit hierin de uien en de bleekselderij. Pers het teentje knoflook en voeg deze met het kerriepoeder aan de pan toe. Schil en was de aardappelen en snijd ze in stukken. Schil en was ook de knolselderij en snijd ook deze in stukken. Voeg de aardappelen, knolselderij en de bouillon toe aan de pan en breng het aan de kook. Laat het geheel ongeveer 20 minuten zachtjes doorkoken tot de ingrediƫnten zacht zijn. Pureer de soep met een staafmixer tot de gewenste dikte. Roer 225 ml van de zure room er doorheen en breng het verder op smaak met zout en vers gemalen peper. Verwarm de soep opnieuw, maar laat het niet gaan koken. De room zal dan gaan schiften. Schenk de soep in soepkommen en serveer het met een hoeveelheid zure room en een dikke plak brood uit de Streekmolen krat van deze week. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap