Spaghetti met boerenkoolpesto (culinair)

Hoofdgerecht voor 2 personen, 20 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 300 gram boerenkool

Zelf toevoegen
  • Zout en versgemalen peper
  • 300 gram (verse) spaghetti
  • 4 eetlepels pijnboompitten
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram Pecorino Romano kaas (geraspt)


Spaghetti met boerenkoolpesto (culinair) van

Strip de boerenkool van de struik (zie beschrijving in de nieuwsbrief van deze week van Streekmolen), was de boerenkool en kook het in water met wat zout in 10 minuten gaar. Kook ook de spaghetti volgens aanwijzing op de verpakking (verse pasta heeft een andere kooktijd dan gedroogde pasta). Rooster in een koekenpan zonder vet de pijnboompitten, laat ze op een bord afkoelen. Neem de helft van de pijnboompitten en meng deze in een keukenmachine met 5 eetlepels olijfolie en 2 geperste teentjes knoflook tot een glad mengsel. Voeg de boerenkool hieraan toe en maal het geheel tot een gladde pesto. Roer er 50 gram Pecorino Romano kaas doorheen en breng het verder op smaak met zout en peper. Giet de spaghetti af en vang 1 kopje kookvocht op. Schep de pesto, de rest van de pijnboompitten, 1 eetlepel olijfolie en wat kookvocht door de spaghetti. Verdeel de spaghetti over de borden en bestrooi het met de overgebleven Pecorino Romano kaas. Eet smakelijk!


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap