Spelt in rode wijn

Bijgerecht voor 2 personen, 60 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 150 gram speltkorrels
  • 2 eetlepels standyoghurt

Zelf toevoegen
  • ½ liter rode wijn
  • ½ bosje gemengde kruiden
  • ½ theelepel grof zeezout
  • 250 ml kippenbouillon
  • ½ sjalotje
  • Klein teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ eetlepel rode wijnazijn
  • 2 takjes kervel


Spelt in rode wijn van

Laat de spelkorrels 12 uur in koud water wellen. Laat de volgende dag de speltkorrels uitlekken en meng ze in een steelpan met de rode wijn, de gemengde kruiden en het zeezout. Breng het aan de kook en zet het vuur laag. Laat het geheel ongeveer een uur heel zacht pruttelen met het deksel op de pan. Voeg als het te droog wordt een beetje kippenbouillon toe. Haal het bosje kruiden uit de pan en laat de speltkorrels afkoelen. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Meng de olijfolie met de rode wijnazijn, de sjalot, de knoflook en de fijngehakte kervel. Breng het op smaak met peper en zout. Roer het olijfoliemengsel door de speltkorrels. Serveer de speltkorrels met wat standyoghurt. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap