Spitskoolstamppot

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 500 gram aardappelen
  • 400 gram spitskool
  • 1 ui

Zelf toevoegen
  • 1 dl melk
  • 3 eetlepels boter


Spitskoolstamppot van

Schil en was de aardappelen. Snijd ze in stukken en kook ze in water met wat zout in ongeveer 20 minuten gaar. Snijd in de tussentijd de spitskool in dunne repen. Pel de ui en snipper deze. Verhit boter in een koekenpan en fruit hierin de ui. Voeg de spitskool toe en stoof deze samen met de ui gaar. Als de aardappelen gaar zijn, giet ze dan af en stamp ze fijn met de melk. Schep als laatste de spitskool er door tot er een smeuïge stamppot ontstaat. Voeg eventueel wat meer melk toe als je de stamppot te droog vindt. Serveer de stamppot met bijvoorbeeld de hamburger of de Italiaanse Carré (vega) uit de Streekmolen krat van deze week. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap