Spruitjes roerbak met aardappel en spek

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 350 gram spruitjes
  • 4 grote aardappelen

Zelf toevoegen
  • 50 gram katenspek
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gram blokjes kaas
  • 2 eetlepels tapenade van zongedroogde tomaat


Spruitjes roerbak met aardappel en spek van

Schil en was de aardappelen. Snijd er blokjes van en kook deze in een pan met water en wat zout in ongeveer 10 minuten beetgaar. Snijd het kontje van de spruitjes en verwijder eventueel de buitenste blaadjes als deze niet mooi zijn. Zet een pan met water en wat zout op het vuur en kook hierin de spruitjes beetgaar, dit duurt ongeveer 7 minuten. Giet daarna het water af. Snijd in de tussentijd het katenspek in reepjes en bak deze in een wok. Voeg de uitgelekte blokjes aardappel toe en bak het geheel 3 minuten. Voeg dan de spuitjes toe en bak deze nog een 2 minuten mee. Voeg als laatste de tapenade en de kaasblokjes toe en meng alles goed door elkaar. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap