Spruitjes roerbak met aardappelen en spek

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 350 gram spruitjes
  • 400 gram aardappelen

Zelf toevoegen
  • 50 gram katenspek
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gram jong belegen kaas
  • 2 eetlepels zongedroogde tomatentapenade


Spruitjes roerbak met aardappelen en spek van

Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze tot ze bijna gaar zijn. Verwijder de kontjes van de spruitjes en eventueel de buitenste blaadjes als deze niet mooi zijn. Kook de spruitjes in een pan met water in ongeveer 7 minuten beetgaar. Snijd ondertussen het katenspek in reepjes. Verhit in een wok wat olie en bak hierin de katenspek en de aardappelblokjes. Voeg de spruitjes toe en bak het 3 minuten mee. Snijd de kaas in kleine blokjes. Neem de pan van het vuur en roer de kaasblokjes en de zongedroogde tomatentapenade er door heen. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap