Stamppot koolraap met makreel

Hoofdgerecht voor 2 personen, 20 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 1 koolraap
  • 1 makreel

Zelf toevoegen
  • 500 gram aardappelen
  • 4 takjes dille
  • 100 gram verse bladspinazie
  • 1 eetlepel roomboter
  • 2 theelepels mosterd
  • Scheutje melk
  • Zout en peper


Stamppot koolraap met makreel van

Schil de aardappelen en was deze. Snijd de aardappelen in stukken. Schil de koolraap en snijd deze in blokjes. Zet een pan met water en wat zout op het vuur en kook hierin de aardappelen en koolraap met het deksel op de pan in 12-15 minuten gaar. Giet het water af. Laat de aardappel en de koolraap uitstomen. Pluk de makreel met een vork in stukjes. Snijd de dille fijn en snijd eventueel de grote spinaziebladeren fijn. Stamp de aardappelen met de koolraap tot een grove puree. Voeg de roomboter, mosterd en een scheutje melk toe om er een smeuïge puree van te maken. Voeg de spinazie en de helft van de makreel en de helft van de dille toe. Meng alles door elkaar en voeg naar smaak zout en peper toe. Verdeel het gerecht over de borden en garneer het geheel met de overgebleven makreel en dille. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2018 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Privacy statement · Sitemap