Stamppot met groenlof

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 1 groenlof
  • 500 gram zoete aardappel

Zelf toevoegen
  • 100 gram zwarte bonen (uit blik)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 100 gram roquefort


Stamppot met groenlof van

Snijd de groenlof in dunne repen, was het goed en laat het in een vergiet uitlekken. Laat de bonen ook uitlekken. Schil de zoete aardappelen, pel en snipper de ui en pers het teentje knoflook. Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in een pan met ruim water tot ze gaar zijn. Giet het water af en stamp de aardappelen tot een grove puree. Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de bonen toe en warm ze enkele minuten mee. Voeg vervolgens de groenlof toe en laat het slinken. Zet het vuur uit en voeg het groentemengsel toe aan de aardappelpuree. Kruimel de roquefort en voeg het toe aan het gerecht. Meng alles goed door elkaar. Serveer de zoete aardappel-groenlof stamppot met de Chippolata-wortjes uit de krat van deze week. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap