Stamppot palmkool met sinaasappel en geitenkaas

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 400 gram palmkool
  • 200 gram aardappels
  • 1/2 dl melk

Zelf toevoegen
  • 2 sinaasappels
  • 2 rode uien
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 125 gram verse geitenkaas


Stamppot palmkool met sinaasappel en geitenkaas van

Pers 1 sinaasappel uit. Pel de rode uien en snijd er ringen van. Leg de ringen 15 minuten in het sinaasappelsap. Schil de andere sinaasappel, zorg dat ook het witte vel er af gaat. Schil de aardappelen, was ze goed en snijd ze in parten. Zet een pan met water op het vuur en kook hierin de aardappelen gaar. Giet de aardappelen af en stamp het met wat melk en olijfolie tot een mooie puree. Breng het verder op smaak met zout en peper. Snijd het blad van de palmkool langs de nerf van de steel en snijd het blad fijn. Zet een pan met water op het vuur en blancheer hierin de palmkool ongeveer 10 minuten. Giet de palmkool af en meng de groente met de uienringen, 1 eetlepel van het sinaasappelsap en de partjes sinaasappel door de aardappelpuree. Warm het gerecht nog even op en verdeel het vervolgens over de borden. Verkruimel de verse geitenkaas over het gerecht en serveer direct. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap