Stamppot pastinaak (culinair)

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 300 aardappelen
  • 1 koolraap
  • 300 gram pastinaak
  • 1 bakje champignons
  • Een scheut volle melk

Zelf toevoegen
  • ½ bosje peterselie
  • Zout en peper naar smaak


Stamppot pastinaak (culinair) van

Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in parten. Schil de koolraap, was deze en snijd ook deze in parten. Schrap de pastinaak schoon en snijd deze in plakjes. Snijd de champignons in plakjes. Kook de aardappelen en de koolraap gaar in ongeveer 20 minuten. Voeg na 10 minuten de pastinaak toe en kook dit mee. Snijd in de tussentijd de champignons in plakjes en hak de peterselie fijn. Bak de champignons. Giet de aardappelen en groenten af als ze gaar zijn. Schenk de melk er bij en meng dit er goed door heen. De hoeveelheid melk is afhankelijk van hoe smeuïg je de stamppot wilt hebben. Meng de gebakken champignons en de gehakte peterselie door de stamppot. Voeg zout en peper naar smaak toe. Optioneel kunnen er uitgebakken spekjes aan het recept worden toegevoegd. Eet smakelijk!


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap