Stamppot pastinaak met kastanjechampignons en peterselie (culinair)

Hoofdgerecht voor 2 personen, 40 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 250 gram pastinaak
  • 1 bakje kastanje champignons

Zelf toevoegen
  • 250 gram peterseliewortel
  • 1 kleine knolselderij
  • 1 bosje peterselie


Stamppot pastinaak met kastanjechampignons en peterselie (culinair) van

Schil de pastinaak, de peterseliewortel en snijd ze in dikke plakken. Schil ook de knolselderij en snijd deze in kleine stukken. Zet een pan met wat water en zout op het vuur en kook hierin de pastinaak, peterseliewortel en knolselderij gaar in ongeveer 20 minuten. Giet de groenten af en stamp ze tot een luchtige puree. Voeg eventueel een scheutje melk toe om het geheel wat smeuïger te maken. Snijd in de tussentijd de kastanjechampignons in plakjes en bak deze in wat olie of boter gaar. Hak de peterselie fijn. Meng de puree met de champignons en de peterselie. Dit gerecht kan vegetarisch geserveerd worden, maar is ook goed te combineren met uitgebakken spekjes of een gehaktbal. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap