Stamppot postelein

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 100 gram postelein
  • 500 gram truffelaardappel

Zelf toevoegen
  • 150 gram postelein (buiten de krat om)
  • 50 gram bacon (kan ook vegetarisch)
  • 1/4 theelepel shoarmakruiden
  • Een scheutje melk
  • 50 gram kruidenboter


Stamppot postelein van

Verwarm de oven voor op 200┬░C. Schil en was de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen vervolgens in ongeveer 15 minuten gaar. Giet het water af en stamp de aardappelen. Bestrooi de bacon met de shoarmakruiden leg het op de bakplaat en bak de baconreepjes 10 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd eventueel de worteltjes van de postelein, was de groenten en droog ze door op een schone theedoek te leggen en ze droog te deppen. Schenk de melk bij de gepureerde aardappelen en meng het goed door elkaar. Schep de postelein door de puree en laat de groente slinken. Aat de stamppot al roerend goed warm worden. Roer de kruidenboter er doorheen en breng het naar wens op smaak met zout en peper. Verdeel de posteleinstamppot over de borden en garneer het geheel met de gebakken bacon. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap