Stamppot rauwe andijvie met appel

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 1 andijvie
  • 400 gram aardappelen
  • 1 appel

Zelf toevoegen
  • 200 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 75 gram geraspte kaas (belegen)
  • Scheutje melk
  • Klontje boter
  • Scheutje ketjap manis
  • Snufje nootmuskaat
  • Gehaktkruiden


Stamppot rauwe andijvie met appel van

Pel en snipper de ui. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes. Schil de aardappelen en kook deze gaar zodat ze makkelijk tot een puree te stampen zijn. Rul het gehakt met de gehaktkruiden in een koekenpan zonder boter of olie tot deze gaar is. Voeg de ui en appel toe en bak dit nog even mee tot de ui glazig ziet. Roer er vervolgens een scheutje ketjap door en meng alles goed door elkaar. Snijd de andijvie in dunne repen, was de andijvie en laat het goed uitlekken. Giet de aardappelen af en stamp deze met een klontje boter en een scheutje melk tot een lobbige puree. Meng de andijvie met het gehaktmengsel en snufje nootmuskaat door elkaar. Strooi voor het serveren de geraspte kaas over de stamppot en dien het gerecht direct op. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap