Stamppot rode kool met feta (basis)

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • Rode kool
  • 4 aardappels
  • 1 appel

Zelf toevoegen
  • 1 ui
  • 100 ml melk
  • 75 gram feta kaas
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 1 theelepel kaneel
  • Snufje zout
  • 1 klontje boter
  • 1 scheutje olijfolie


Stamppot rode kool met feta (basis) van

Haal de buitensten (lelijke) bladeren van de rode kool en was de kool onder ruim water. Halveer de kool en verwijder het stronkgedeelte. Snijd de rest van de kool in dunne slierten. Kook de rode kool in een laagje water met wat zout, met het deksel van de pan in ongeveer 15 minuten gaar. Kook in die zelfde tijd de geschilde aardappelen gaar. Schil de appel en snijd deze in blokjes. Schil en snipper de ui. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de ui en de appelblokjes. Voeg hieraan de fijngehakte rozemarijn, de kaneel en de rode kool toe. Pureer de gaargekookte aardappelen, voeg hier een scheutje melk, een klontje boter toe. Voeg vervolgens de rode kool, appeltjes en de ui toe. Meng alles door elkaar tot een mooie stamppot. Voeg voor het serveren de verkruimelde feta toe. Combineer de rode koolstamppot met een (vega-)gehaktbal. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap