Stamppot spitskool met ketjap

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 500 gram aardappelen
  • 400 gram spitskool
  • 1 dl volle boerenmelk

Zelf toevoegen
  • 2 braadworsten
  • 150 gram ui
  • 1 eetlepel mosterd
  • 50 ml ketjap
  • 3 eetlepels boter


Stamppot spitskool met ketjap van

Schil en was de aardappelen. Snijd ze in stukken en kook ze in water met wat zout in ongeveer 20 minuten gaar. Snijd in de tussentijd de spitskool in dunnen repen. Pel de uien en snipper ze. Verhit boter in een koekenpan en fruit hierin de ui. Voeg de spitskool toe en stoof deze samen met de ui gaar. Als de aardappelen gaar zijn, giet ze dan af en stamp ze fijn met een hoeveelheid melk. Meng de mosterd en ketjap door de aardappelpuree. Schep als laatste de spitskool er door tot er een smeuïge stamppot ontstaat. Voeg eventueel wat meer melk toe als je de stamppot te droog vindt. Bereid de rookworst (je kunt deze vervangen door een vega-variant). Serveer de stamppot met de (vega-)worst in plakjes er bovenop. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap