Stamppotje aardpeer, paksoi en rookworst

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 400 gram rode aardpeer
  • 1 paksoi
  • 1 rookworst

Zelf toevoegen
  • Zout en peper
  • Een snufje nootmuskaat
  • Scheutje melk


Stamppotje aardpeer, paksoi en rookworst van

Schraap de aardperen goed schoon onder stromend water. Kook de aardperen in water met wat zout in ongeveer minuten gaar. Snijd in de tussentijd de paksoi los van de stronk. Snijd het groene deel van de witte stengels. Snijd de stengels in stukjes van een centimeter. Zet een koekenpan of wok op het vuur en smelt hierin wat boter. Wok de witte stengels van de paksoi tot ze zacht zijn. Voeg dan het fijngesneden groene blad toe en wok dat 2 minuten mee. Als de aardperen gaar zijn, giet ze dan af en stamp ze fijn. Dit kan met de schil, de meeste smaak zit net onder de schil, je kunt de knolletjes met schil en al stampen. Voeg wat (verse) nootmuskaat toe en een scheutje melk. Meng alles tot een luchtige puree. Schep dan de paksoi door de puree. Zet een pan met water op het vuur en leg hierin de rookworst en laat deze in 25 minuten garen in kokend water. De vega-rookworst kan in een pan met warm water verwarmd worden, zorg dat hierbij het water niet gaat koken. Verdeel de stamppot over de borden en verdeel de (vega)rookworst in plakjes over de stamppot. Eet smakelijk. 


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap